Radnici Dečjeg odmarališta raspoređeni po drugim javnim preduzećima (VIDEO)

UŽICE-Grad Užice rasporedio je 23 radnika Dečjeg odmarališta Zlatibor na poslove u drugim javnim preduzećima i ustanovama i tako ih sačuvao od otpuštanja,jer proteklih osam meseci nisu radili zbog obustave školskog turizma usled epidemije korona virusa.

„Grad je uz saglasnost zaposlenih i sindikata doneo odluku na Gradskom veću da 23 radnika preraspodelimo u druga javna preduzerća čiji je osnivač grad,kako ne bi ostali bez posla.Ustanova Dečje odmaralište nije na budžetu grada ,već se tržišno finansira,pa ih je situacija sa epidemijom korona virusa dovela u nezavidan položaj,jer su po preporuci Ministarstva prosvete obustavljene sve rekreativne nastave i svi drugi vidovi školskog turizma“ ,rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Direktor Dečjeg odmarališta Zlatibor Vladan Cuparić izrazio je zahvalnost gradskom rukovodstvu na pomoći u opstanku ove ustanove.

„Ovo je nezapamćena situacija koja je poremetila naše poslovanjer,ali se nadamo da ćemo tokom iduće godine biti u mogućnosti da ponovo počnemo da radimo“ ,rekao je Cuparić.

U Dečjem odmaralištu ostali su da rade samo direktor i šef računovodstva.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.