Radnici 24.septembra u sredu u Ministarstvu energetike (video)

 UŽICE-Radnici užičkog 24.septembra sutra 5.marta imaju sastanak u Ministrastvu energetike ,gde bi sa predstavnicima ovog ministarstva trebalo da počnu pregovore o vraćanju ovog preduzeća u sistem EPS-a, potrvdio je za portal ZOOMUE predsednik sindikata ovog preduzeća Svetozar Prljević.

 

   “Za nas je povratak u sistem EPS-a jedino rešenje za opstanak preduzeća.Za to imamo i podršku premijera Ivice Dačića, sa kojim smo nedavno imali sastanak u Užicu i koji je ofarmio radnu grupu za rešavanje ovog problema.Mi smo radnoj grupi dostavili svu potrebnu dokumentaciju”, istakao je Prljević .

  On naglašava da bi rešenje za status ovog problema trebalo da bude doneto najdalje za mesec dana, dok bi realizacija povratka u sistem EPS-a potrajala duže.

  Radnici 24.septembra su u štrajku već 40 dana.Pre sastanka sa premijerom Dačićem 19.februara blokirali su magistarlni put Užice-Zlatibor, ali su od dalje blokade odustali dok traju pregovori sa Vladom o rešavanju njihovog statusa.

  Preduzeće je 2004.godine izdvojeno iz sastava tadašnjeg JP EPS u skladu sa Programom racionalizacije i restruktuiranja ovog javnog preduzeća.

  “Izdvajanje nije dovelo do poboljšanja poslovanja ,a preduzeće je u blokadi od 23.januara prošle godine.Radnicima, njih 125 koliko ih trenutno ima zaposlenih, se duguje plata više od dve godine”, kaže Prljević .

  Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici podržali su zahtev 24.septembra za vraćanje u sistem Elektroprivrede Srbije.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.