Radnici 24.septembra najavljuju radikalizaciju štrajka(video)

UŽICE-Radnici preduzeća 24.septembar u restruktuiranju ,koji su već 27 dana u generalnom štrajku,protestvovali su jutros ispred Gradske kuće u Užicu tražeći da im gradsko rukovodstvo zakaže sastanak u Vladi Republike Srbije ,kako bi se ovo preduzeće vratilo u sistem EPS-a i da im se isplati 28 zaostalih zarada.

strajk 24 septembar 

 “Vlada je sada jedini vlasnik našeg preduzeća,a i pored 150 dopisa koje smo uputili ministarstvima energerike i privrede nijedan odgovor nismo dobili.Tražimo da nam gradonačelnik Saša Milossević dogovori sastanak sa prestavnicima Vlade ili ćemo od sutra radikalizovati naš štrajk”,poručio je predsednik sindikata I sstrajkacckog odbora ovog preduzecha Svetozar Prljevich.
 U užičkom 24.septembru radi 125 radnika.Firma je do 2003.godine bila u sistemu Elektroprivrede Srbije za koju I danas obavlja 90 odsto svojih poslova.
 “U toku prossle godine obavljali smo poslove  remonta transformatora I prikljuccke I kontrolu brojila za Elektro SSumadiju i Elektrodistribuciju Beograd.Mi bez EPS-a ne možemo da preživimo i tražimo da  se naš problem reši isto kao i u Kolubari “,ističe Prljević.
 Užiccki 24.septembar je u blokadi od 23.januara prošle godine.Zaposleni radnici imaju izvršne sudske presude za 18 zaostalih zarada,koje ne žele da realizuju ,kako ističe Prljević, da bi sačuvali preduzeće.
 Zaposleni su 13.februara sprečili I licitaciju fabričke mehanizacije ,kojom je trebalo da se prikupi novac za namirenje dugova prema bivšim radnicima.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.