Radnici 24.septembra najavljuju radikalizaciju štrajka(video)

UŽICE-Radnici preduzeća 24.septembar u restruktuiranju ,koji su već 27 dana u generalnom štrajku,protestvovali su jutros ispred Gradske kuće u Užicu tražeći da im gradsko rukovodstvo zakaže sastanak u Vladi Republike Srbije ,kako bi se ovo preduzeće vratilo u sistem EPS-a i da im se isplati 28 zaostalih zarada.

strajk 24 septembar 

 “Vlada je sada jedini vlasnik našeg preduzeća,a i pored 150 dopisa koje smo uputili ministarstvima energerike i privrede nijedan odgovor nismo dobili.Tražimo da nam gradonačelnik Saša Milossević dogovori sastanak sa prestavnicima Vlade ili ćemo od sutra radikalizovati naš štrajk”,poručio je predsednik sindikata I sstrajkacckog odbora ovog preduzecha Svetozar Prljevich.
 U užičkom 24.septembru radi 125 radnika.Firma je do 2003.godine bila u sistemu Elektroprivrede Srbije za koju I danas obavlja 90 odsto svojih poslova.
 “U toku prossle godine obavljali smo poslove  remonta transformatora I prikljuccke I kontrolu brojila za Elektro SSumadiju i Elektrodistribuciju Beograd.Mi bez EPS-a ne možemo da preživimo i tražimo da  se naš problem reši isto kao i u Kolubari “,ističe Prljević.
 Užiccki 24.septembar je u blokadi od 23.januara prošle godine.Zaposleni radnici imaju izvršne sudske presude za 18 zaostalih zarada,koje ne žele da realizuju ,kako ističe Prljević, da bi sačuvali preduzeće.
 Zaposleni su 13.februara sprečili I licitaciju fabričke mehanizacije ,kojom je trebalo da se prikupi novac za namirenje dugova prema bivšim radnicima.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.