Radna grupa utvrdiće čiji su zlatiborski hektari (video)

 

ZLATIBOR-Tvrdnje opštine Čajetina da je država time što je ustupila bez naknade preko dve hiljade hektara zemljišta PK Zlatibor,ugrozila javni interes ,dovele su do formiranja radne grupe koja će po nalogu Ministarstva građevina u naredna 24 časa ispitati sve činjenice vezane za raspolaganje zemljišta ovog kombinata.

 

 

U  opštini navode da je odlukao ustupanjem zemljišta privatniku – nelegalna.

 

 „Mi smatramo da to nije u redu da je država Srbija oštećena za iznos od četiri milijarde evra. Ne može se državno zemljište davati privatnim licima bez naknade“, kaže za ZOOMUE predsednik Skupštine opštine Čajetina  Miloje Rajović .

 

 

„Ova odluka je mogla da se donese tek po usvajanju Zakona o konverziji,koji nalaže da se proveri kako se došlo do zemljišta prethodnih godina.Donošenje odluke nekoliko dana pre usvajanja zakona ,navodi na sumnju o zlonamernosti“,kaže Rajović.

 

U opštini kažu da su o spornoj odluci Ministarstva obavestili sve državne institucije, ali i stranke u parlamentu.

 

 

Ministarka Zorana Mihajlović odgovorila je da se slaže sa ovom tvrdnjom i istakla da je nedopustivo da bude ugrožen javni interes.

 

 „Zbog toga je i naloženo da u roku od 24 sata nezavisna komisija pregleda apsolutno sve dodatno podatke. Zato se i bilo u katastru same Čajetine da vidimo šta je bilo sa privatizacijom i 2002. i 2012.godine  jer sadašnji vlasnik je kupio na berzi svoje akcije“rekla je Mihajlovićeva na današnjem skupštinskom zasedanju.

 

Spornih 2213 hektara obuhvataju poljoprivredno i građevisko zemljište koje je bilo u državnoj svojini, a kojim je upravljalo nekadašnje društveno preduzeće PK „Zlatibor“.Na Obudovici i prostoru šireg centra Zlatibora nalazi se 400 hektara .dok je ostatak na Vodicama i Ribničkom jezeru.

 

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.