Radmila Baćković Šojić nova načelnica Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj

UŽICE-Članovi Gradskog veća usvojili su godišnje programe tekućeg održavanja komunalnih objekata i izgradnje komunalne infrastrukture. Za održavanje u ovoj godini planirana je suma od 251 miliona dinara, dok će u izgradnju biti uloženo 1,3 milijarde dinara.

foto.grad uzice

Održavanje obuhvata, između ostalog, čišćenje i pranje ulica, uređenje i održavanje javnog zelenila, javne rasvete, kišne kanalizacije. Kod ulaganja u komunalnu infrastrukturu najviše novca, 300 miliona dinara, biće namenjeno u putnu mrežu, 195 miliona u javni prevoz, 79 miliona u primarnu vodovodnu mrežu. Za udruživanje sredstava sa mesnim zajednicama u 2022. godini, grad je opredelio 99 miliona dinara.

Na ovoj sednici Veća, doneto je rešenje kojim je Radmila Baćković Šojić, diplomirani ekonomista, postavljena za načelnicu Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.

Gradsko veće odlučilo je da dodeli jednokratnu novčanu pomoć za pet porodica. Pomoć je namenjena ublažavanju štete od požara koji su ih zadesili. Sredstva su data i užičkom Crvenom krstu za finansiranje aktivnosti koje su oni imali na sprovođenju vakcinacije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.