Radionice ulične umetnosti u Požegi

POŽEGA-Kancelarija za mlade Požega i Kulturni centar Lift Čačak, od 22. septembra organizuju radionice ulične umetnosti u Požegi u trajanju od 7 dana. Radionice će se sastojati od 4 predavanja i praktičnog dela u kome će učesnici moći da izvedu svoje zamisli u gradu.

pozega fontanaU prvoj fazi radionice obaviće se kratko uvođenje u umetnost u javnom prostoru, istorijat i uvod o grafitima, muralima, trodimenzionalnim crtežima, instalacijama u prostoru. U sledećoj fazi radionice obilaziće se grad, posvetiće se posebna pažnja arhitekturi, istorijatu određenih mesta, postojećim muralima ili grafitima koji se nalaze na zidovima, i na osnovu tog pregleda, doći će se do zaključka šta zaista treba dodati gradu. Posvetiće se jedan dan pripremama za rad, crtanju skica za izvođenje radova, a nakon toga učesnici radionice podeliće se po oblastima u kojima će izvoditi svoje radove. Shodno razvoju ideja i afinitetima samih učesnika radionice, uličnu umetnost će izvoditi u manjim ili većim grupama, uz konstantno praćenje mentora u radu. KC Lift će obezbediti materijal za izvođenje radova.

Vizuelni materijal nastao u radionici ulične umetnosti biće fotodokumentovan i predstavljen u okviru elektronskog biltena koji će biti promovisan putem intereneta.
Radionicu vodi Bojana Stamenković, akademska slikarka i vizuelna umetnica.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.