Radević: Nastavnice su kršile radne obaveze, kriju se iza politike

UŽICE-Direktor Prve osnovne škole kralj Petar II Danijel Radević izjavio je da su potpuna laž navodi dve bivše zaposlene u toj školi, Vesne Kovačević i Biljane Crnić, da su dobile otkaz zato što nisu članovi SNS.

Radević je u saopštenju naveo da su Kovačević i Crnić iznele „najgnusniju laž“ na konferenciji za novinare u sedištu užičkog ogranka Saveza za Srbiju.

Nastavnice Kovačević i Crnić su na pres konferenciji iznele optužbe da su dobile otkaz jer nisu članice SNS, a predstavnica Narodne stranke Ivana Parlić, koja je zajedno sa njima izašla pred novinare, rekla je da je to klasičan „politički pritisak“.

Direktor Prve osnovne škole kralj Petar II Danijel Radević izjavio je da su potpuna laž navodi dve bivše zaposlene u toj školi, Vesne Kovačević i Biljane Crnić, da su dobile otkaz zato što nisu članovi SNS.

Direktor skole, međutim, u saopštenju navodi da je jedna od dve nastavnice prekršila radnu obavezu.

foto.zoomue

„Profesorka razredne nastave Vesna Kovačević je bez ikakvog opravdanja i dozvole otišla na more u Grčku“, navodi se u saopštenju Radevića i dodaje da nije pokrenuo disciplinski postupak, iako je ona izjavila da je svesna propusta koji je napravila i da se kaje.

On je dodao da nije pokrenuo postupak protiv zaposlene i zbog toga „da je ne bi pratio loš glas dok bude tražila nov posao“.

Ceo kolektiv, naglašava Radević u saopštenju, znao je istinu, te se niko nije bunio ili izrazio nezadovoljstvo činjenicom da Kovačević i Crnić nije produžen ugovor za ovu školsku godinu, a da je i Školski odbor potvrdio odluku direktora, nakon razmatranja žalbe Biljane Crnić.
Radević je kazao da čeka presude Prvog osnovnog suda u Beogradu na tužbe koje su Kovačević i Crnić podnele protiv škole, i da je spreman, ukoliko sud donese bilo kakvu presudu na štetu škole, da snosi moralne i materijalne posledice.

Izvor: www.alo.rs

You may also like...