Putnički voz iskliznuo iz šina između Topčidera i Rakovice, saobraćaj još u prekidu

BEOGRAD-Zbog „vanrednog događaja između stanica Rakovica i Beograd Centar“ (Prokop) privremeno je izmenjen saobraćaj, a vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja iz pravca Niša i Užica saobraćaju do i od stanice Resnik, saopštilo je preduzeće „Srbija voz“.

„Ukoliko saobraćaj ne bude normalizovan do 18.00, međunarodni voz za Solun saobraćaće od stanice Rakovica, dok će međunarodni voz za Bar ići zaobilaznim prevoznim putem“, navodi se u saopštenju.

 Kako prenose agencije, „otklanjanje posledica vanrednog događaja je u toku i u nadležnosti je „Infrastrukture železnica Srbije“.

– Sinoć u 22.30, između železničkih stanica Topčider i Rakovica, „Štadlerova“ elektromotorna garnitura za prevoz putnika sa jednom svojom osovinom iskliznula je sa pruge. Povređenih nije bilo, a manje su oštećene elektromotorna garnitura i infrastrukturni kapaciteti – kažu u „Železnicama Srbije“.

Oni dodaju da je angažovan pomoćni voz, kako bi putnička garnitura bila vraćena u redovan položaj na kolosek.

– Na lice mesta izašla je komisija „Infrastrukture železnice Srbije“, kako bi istražila uzroke navedenog događaja – poručuju oni.

U MUP-u i Hitnoj pomoći potvrđuju da njihove ekipe nisu primale poziv za ovu lokaciju.

S druge strane, u „Srbija vozu“ navode i to da je na pruzi Beograd-Bar, između stanica Divac i Slovac, došlo do oštećenja kontaktne mreže.

– Zbog kidanja kontaktne mreže, vozovi saobraćaju samo do trase Valjevo-Lajkovac. Put između ta dva grada prelazi se autobusom, a odatle se dalje nastavlja međunarodnim linijama. Putnici, pritom ne plaćaju nikakve dodatne troškove za prelaz u autobus – kažu iz „Srbija voza“.

Tanjug

You may also like...