Putari zaustavili Metalac (video)

ZLATIBOR – Pioniri Jedinstvo Puteva napravili su veliko iznenađenje u 17. kolu moravičko-zlatiborske lige jer su savladali jednog od glavnih favorita za prvo mesto, Metalac iz Gornjeg Milanovca 2:0.

Metalac osetno oslabljen za ovu utakmicu jer Gojak nije mogao da računa na Jevtovića, Petrovića, Veljka Milovanovića i najboljeg strelca Milovića pa je sastav Metalca izgledao ovako: Žižović, Jerković, Marković, Milovanović, Savković, Milivojević, Čaluković, Mirković, Nikolić, Pešović i Brković. Domaće Jedinstvo Putevi na teren je istrčalo u sastavu: Đoković, Bogdan Draškić, Nikola Savić, Ivanović, Milovanović, Škodrić, Perišić, Gredeljević, Marko Draškić i Aleksa Savić. Utakmicu je sudio Miloš Vitić sa svojim pomoćnicima Nenadom Petrovićem i Mladenom Gligorijevićem svi iz Užica.

Utakmica je odigrana na Zlatiboru na terenu hotela Palisad na veštačkoj travi, a prvu priliku na utakmici imali su gosti kada je Brković morao bolje iz izgledne prilike. Domaći su taj promašaj odmah kaznili. Dosuđen je Slobodan udarac posle faula nad Gukićem a lopti je prišao Marko Draškić. Žižović je “sagradio” živi zid od četiri igrača da bi lopta na putu ka golu udarila u Markovića u glavu, promenila pravac i prevarila golmana Metalca. Rezultatom 1:0 završeno je prvo poluvreme.

Domaći su se mnogo bolje snašli na veštačkoj podlozi pa je Gukić u 57.minutu demostrirao sve svoje znanje. Kreno je po denoj strani, lažnjakom se vešto oslobodio Savkovića a njegov udarac odlično zaustavlja Žižović. Konačan rezultat utakmice postavio je rezervista Tupajić u 73.minutu. Gukić je šutirao sa ivice šesnaeterca, Žižović kratko odbio loptu a Tupajić je bio brži od  Jerkovića za pobedu svoje ekipe.

Na kraju ostaje nejasno ko i na koji način odlučuje termine odigravanja utakmica. Zaista je čudno da se utakmica pionira igra ponedeljkom u 11 sati, a svakom je jasno da je taj termin rezervisan za pohađanje nastave u školama. Pa čak da neko ide i u popodnevnu smenu teško da može da stigne sa Zlatibora do Gornjeg Milanovca na početak školskog zvona. U pobedi Jedinstvo Puteva nema nijedne mrlje ali oni koji rukovode ovim takmičenjem morali bi da se zamisle zbog koga i zbog čega se ova igra igra.

ZooM

 

You may also like...