Puštena u rad pumpna stanica „Staro Dovarje“ (VIDEO)

UŽICE – Puštena je u rad pumpna stanica u sistemu „Staro Dovarje“. Direktor Vodovoda ističe da je urađena rekonstrukcija rezervoara, koji nije bio u funkciji tri decenije, kao i da su urađeni cevovodi iz Ulice Dimitrija Tucovića do pumpne stanice, kao i cevovod do rezervoara Kapetanovina. Prema njegovim rečima, polovina visoke zone se sada, u slučaju havarije, može snabdevati vodom sa ove stanice.

„Ovo nam u perspektivi olakšava rekonstrukciju visoke zone, jer će tada svakako dolaziti do restrikcija vode. Ovim smanjujemo probleme na pola. Takođe, vodu sa rezervoara Kapetanovina možemo vratiti na Poru i Cerovića brdo. Gde god da se desi havarija, biće lokalizovana na najmanju deonicu“, kaže Duško Ljujić, direktor JKP Vodovod Užice.

Gradski većnik, Srđan Nedeljković, kaže da je Grad u prethodne tri godine u ovaj projekat uložio oko 40 miliona dinara.

„Rekonstrukcija gradske vodovodne mreže i dotrajalih linija jedan je od prioriteta gradskog rukovodstva. Učinili smo sve da građanima omogućimo sigurno vodosnabdevanje, a jedan od projekata koji će građanima visoke zone Krčagova omogućiti vodosnabdevanje je i ovaj projekat“, rekao je Nedeljković.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.