Prvorođena užička beba Sunčica ugostila gradsko rukovodstvo (VIDEO)

UŽICE – Gradonačenik Užica Tihomir Petković i gradski većnik zadužen za socijalnu politiku Vidoje Drndarević posetili su danas Sunčicu Puzović, prvorođenu bebu u ovoj godini i darivali joj 50.000 dinara, poklon grada Užica.

„Drago nam je što imamo još jednu Užičanku koja će živeti sa nama, nadamo se dugo, srećno i uspešno, znamo da je dugo čekana od roditelja, pa znamo da će biti dugo i voljena. To je poruka i za sve one Užičane koji ne mogu lako da dobiju decu, da idu njihovim putem i da budu uporni i Bog će im podariti decu“, kaže gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Sunčica je prvo dete i svoje roditelje, četrdesetdvogodišnjeg Dušana i četrdesettrogodišnju Valentinu, obradovala je posle 12 godina borbe za potomstvo.

„Pravi Božiji dar, hvala Bogu što mi je podario ovako fino i lepo dete, to je neverovatan osećaj. Što bi rekao moj doktor, život bez dece je život bez sunca, po tome je i dobila ime, Sunčica“, kaže majka Valentina koja je prošla pet vantelesnih oplodnji.

Otac Dušan poručuje svim parovima koji pokušavaju da dobiju dete da ne odustaju. Uspeli su na klinici u Pragu, a zahvalni su i doktoru Radu Markoviću koji je sve prošao sa njima.

„Sve je kod nas bilo problematično, nismo mladi, i imali smo problema, davali su nam nekoliko procenata šansi, ali bili smo uporni i nagrađeni smo ovom lepoticom. Meni je svaki dan sad slava“, priča otac Dušan.

Porodica Puzović je dva puta sama finansirala veštačku oplodnju, dva puta je koristila državna sredstva, a jednom gradska. Grad Užice kao mere poboljšanja nataliteta finasira vantelesnu oplodnju, decenijama dariva prvorođenu bebu sa teritorije grada i izdvaja 35.000 dinara za nezaposlene majke za novorođeno dete.

You may also like...