Zimsko državno prvenstvo u parasportu u Užicu (VIDEO)

UŽICE – U Užicu je prvi put održano Zimsko državno bacačko prvenstvo u parasportu na kome se takmičilo 28 paraatletičara iz pet klubova.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović kaže da je ovo nastavak dobre saradnje grada Užica i Paraoolimpijskog komiteta Srbije.

„Paraolimpijski komitet Srbije vidi u Užicu dobrog partnera. Em što je pola tima iz Užica, em  je odavde i Miloš Zarić koji je veliki motivator. Ovo  su prve provre za Svetsko prvenstvo u Abu Dabiju koje se održava u novembru, a ovo je i zalet za Tokio 2020. godine. Odavde kreću pripreme i selekcija, a videćemo kako će sportisti napredovati kroz naredna otvorena prvenstva“, kazao je Mićović.

„Ja se nadam da je ovo samo početak organizovanja ovakvih takmičenja. Nadam se da će stadion dobiti licencu  kako bi mogli da organizujemo regionalna otvorena prvenstva, a ne samo državno“, rekao je paraatletičar Miloš Zarić.

Najbolji u bacanju kugle F 54 i 55 i diska bio je Nebojša Đurić, koplje f 56 je najdalje bacio Bojan Cvijanović, disk Miloš Grabež, sedeće koplje Miloš Zarić, čunj Željko Dimitrijević, kugla f-13 Nemanja Dimitrijević, a koplje f 37 i f 46 Saška Sokolov.

„Ovo je početak sezone, imao sam samo tri treniga kugle i diska i zato sa zadovoljan, ali ima još prostora, biće to još koji metar na idućim takmičenjima“, naveo je Nebojša Đurić.

Organizator takmičenja je atletska sekcija Paraolimpijskog komiteta i Atletski klub Pora.

You may also like...