Prvo pa derbi (video)

POŽEGA – Od ovog vikenda kreće i srpskoligaški fudbal, a u Požegu stiže Radnički 1923.

Fudbaleri Sloge su kao i svake godine pripreme odradili u Požegi. Jovan Nikitović je zadovoljan urađenim u zimskim pripremama iako je bilo dosta problema. Izuzetna hladnoća, kasnije blato ali i pored toga planirano je sprovedeno u delo. Odigran je dovoljan broj utakmica u kojima su Nikitović i njegov pomoćnik Simeunović mogli da vide sa čim raspolažu pred prolećni deo prvenstva.

Na doradi su ostale samo finese i borba za bodove može da počne. Biće veoma zanimljiva trka za prvo mesto u kojoj će učestvovati Radnički 1923 i Budućnost Krušik, dok će Šapine iz prikrajka sa četiri boda zaostatka vrebati svaki kiks svojih rivala. Ljubitelji fudbala u Požegi već u prvom kolu nastavka prvenstva moći će da uživaju u derbi utakmici između Sloge i kragujevačkog  Radničkog. Biće to prilika da se vidi koliko može požeški srpskoligaš u ovom trenutku protiv ekipe koja sigurno ima najveći renome u srpskoj ligi Zapad. Dovođenjem Vlade Čapljića na klupu Kragujevčani su pokazali koliko žele povratak u Prvu ligu Srbije a Sloga će pokušati da im pomrsi konce, kako je to već uradila na otvaranju ove sezone u Šumaricama kada je bilo 0:0. Sigurno je da su danas to sasvim druge ekipe u odnosu na jesen, a Nikitović zna da njegovu ekipu čeka veoma težak meč, iako se igra pred domaćim navijačima.

Udarna igla Sloge Veljko Plazinić jesenji deo prvenstva je odigrao na pola. Doživeo je povredu koju dugo nije mogao da sanira a kada je krenuo da igra to nije bio ni deo onoga što ovaj momak može. Zimske pripreme je iskoristio na najbolji način, a priliku da dokaže svoj kvalitet imaće upravo portiv Radničkog 1923, ekipe koja je prošlog leta želela da ga vidi u svojim redovima.

U svojoj generalnoj probi Sloga je igrala protiv Zlatibora 0:0 a Radnički 1923 je istim rezultatom završio utakmicu protiv kombinovanog tima Metalca. Biće kadrovskih problema za Nikitovića jer Tanasković je propustio poslednjih 15 dana priprema zbog povrede, dok se Božić od skoro priključio radu sa ekipom. Bez obzira na sve okolnosti fudbalerima Sloge niko ne može oduzeti pravo na borbu i nadu da mogu do povoljnog rezultata protiv glavnog favorita za prvo mesto, Radničkog 1923.Utakmica Sloga Radnički 1923 igrla se na stadionu u Požegi početkom u 14 časova.

ZooM

You may also like...