Prvih 100 dana nove gradske vlade u Užicu (VIDEO)

UŽICE-Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević naglasila je da je prioritet novog gradskog rukovodstva u proteklih 100 dana bio na preduzimanju epidemioloških mera za očuvanje zdravlja stanovništva,kao i uspostavljanje saradnje sa ministarstvima ,jer u ovakvoj finansijskoj situaciji,kako je navela gradonačelnica,Užice ne može realizovati planirane projekte bez pomoći Vlade Srbije.

„Rezultat te saradnje je podrška Vlade Srbije od 80 miliona dinara za realizaciju već započetih projekata.Dobijeno je i 97 miliona dinara za proširenje tela deponije Duboko od Ministarstva za zaštitu životne sredine „,navela je Raković Radivojević.

Gradonačelnica Užica je istakla i da će u cilju rešavanja problema aerozagađenja u narednoj godini biti izdvojeno 45 miliona dinara za mere energetske efikasnosti,5 miliona više nego tekuće godine.

„Cena priključka na gas od početka naredne godine biće za 60 odsto niža od trenutne“ ,najavila je Raković Radivojević.

U narednoj godini ,po rečima gradonačelnice ,rešavaće se problem parking mesta u gradu,nastaviti sa pošumljavanjem ,a do kraja godine biće gotova sportska hala u Krčagovu i fiskulturna sala u OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.