Prvi ugovor o kupovini seoske kuće uz podršku države na teritoriji Užica (VIDEO)

BEOGRAD – Uz podršku Ministarstva za brigu o selu, potpisan je prvi ugovor o kupovini seoske kuće na teritoriji Grada Užica. Ovim ugovorom Jelena Ilić ostvarila je pravo na kupovinu seoske kuće,uz pomoć bespovratnih sredstava.

Ugovor je u ime Grada Užica potpisala gradonačelnica, Jelena Raković Radivojević.

„Zadovoljstvo nam je što je potpisan ovaj ugovor. Istovremeno, nadamo se da će u narednom periodu biti još ovakvim ugovora, s obzirom da je interesovanje mladih bračnih parova za život na selu veliko“, kaže gradonačelnica.

Prema rečima Jeleninog supruga Vladimira, osim što su rešili stambeno pitanje, došli su u priliku da ulože sredstva u bavljenje seoskim turizmom.

“U pitanju je kuća u Staparima, gde već imamo poljoprivredno zemljište tako da je naša priča sada zaokružena. Trebalo je prikupiti dosta dokumentacije ali smo uz ogromnu pomoć lokalne samouprave i njenih službenika uspeli da prikupimo sve što je neophodno i na vreme predamo dokumetaciju”, kaže Vladimir.

Ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i poljoprivrednicima životne dobi do 45 godina, za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi bilo gde u Srbiji, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima. Uredbom Vlade Srbije predviđeno je 1,2 miliona dinara kao maksimalan iznos za jednu seosku kuću sa okućnicom.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.