„Prvi partizan“ obeležio 95. godišnjicu u novom postrojenju u Dautovcu (VIDEO)

UŽICE – U novom postrojenju u Dautovcu kompanija „Prvi partizan“ iz Užica obeležila je 95. godišnjicu postojanja. Uz podsećanje na istorijat poslovanja firme, uručena su priznanja zaposlenima sa posebnim zaslugama.

Ljiljana Čugalj više od četiri decenije zaposlena je u „Prvom partizanu“ na poslovima finansija. Ističe da priznanje od svoje firme doživljava kao potvrdu dobrog rada.

„Ovo je kao šlag na tortu. Ljudi cu me cenili i poštovali, ne bi me ni zadržali u poslu da nisam stručna. Ne pada mi teško da radim“, smatra Ljiljana.

U firmi je od početka 80-ih godina i Vera Bošković, iz sektora marketinga i spoljne trgovine. Priznanje joj dolazi pred odlazak u penziju.

„Radila sam u plasmanu prozvoda na američko tržište, što je veoma bitan deo poslovanja firme. Time se bavim dvadesetak godina unazad“, kaže Vera.

Za novo postrojenje u Dautovcu postavljeni su temelji pre pet godina, a jedan od nagrađenih, Nenad Stanić, neposredno je učestvovao u izgradnji ovog kompleksa kroz dokumentaciju i saradnju sa projektantima. Time bi, prema procenama, trebalo da se izvrši konačno premeštanje pogona iz poslednje podzemne hale.

„Prvenstveno je ovo bitno u pogledu bezbednosti. Dosadašnji objekat ima neka ograničenja prostora, ovde imamo mnogo veće kapacitete, kao i mogućnost rada na otvorenom prostoru“, smatra Stanić.

Izložba povodom 95 godina Prvog partizana
Foto: ZooMUE

Novi kompleks počeće sa radom kada se završi neophodna papirologija, a prognozira se proizvodnja od 100 miliona metaka na godišnjem nivou.

„U Užicu će se praviti komponente, koje će se u ovoj hali pakovati i potom plasirati u svet“, kaže generalni direktor firme Dobrosav Andrić.

Među nagrađenim radnicima su još: Milan Panić (istraživanje i razvoj), Jovan Vukotić i Radovan Luković (proizvodnja municije) i Goran Stamenić (proizvodnja alata i mašina).

Počeci „Prvog partizana“ vezuju se za premeštanje delatnosti jedne kranjske fabrike u Srbiju, još u periodu postojanja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Svoje sadašnje ime nosi od početka 40-ih godina prošlog veka.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.