Prvi partizan izmešta opasnu proizvodnju iz centra grada

UŽICE – Fabrika „Prvi Partizan“ iz Užica, 2018. godine bi trebalo da otvori treći pogon u mestu Bela Zemlja, na oko sedam kilometara od centra grada.Generalni direktor „Prvog Partizana“ Dobrosav Andrić rekao je da će se u tom pogonu obavljati svi opasni poslovi koji se tiču ispitivanja i pakovanja, čime će se oni izmestiti iz centra grada.

prvi partizan caure„Sa izgradnjom bi trebalo da se počne već krajem februara, početkom marta. Sredstva koja su planirana za izgradnju pogona iznose oko 12 miliona evra. S obzirom na to je država zakonom regulisala pitanje javnog interesa doneta je odluka da se na prostoru od 75 hektara na Beloj Zemlji krene sa izgradnjom fabrike za kompletiranje i pakovanje municije. Ideja od koje se prvobitno krenulo je ta da se sva opasna proizvodnja izmesti iz centra grada“, rekao je Andrić.

Nakon završetka izgradnje pogona koja je planirana za sredinu 2018. godine bezbednost i sigurnost grada Užica će biti podignuta na znatno viši nivo nego što je to danas slučaj.

Poslovni uspeh Prvog partizana u poslednjih je šest godina rastao i prošle godine zabeležena je proizvodnja od 260 miliona jedinica sa ulaganjem i profitom od 10 miliona evra. Analiza za ovu godinu je urađena i parametri ukazuju na to da će ona biti rekordna sa proizvedenih 300 miliona jedinica i profitom od 12 miliona evra.

Tanjug

You may also like...