Prvi eko hostel u Srbiji zatvoren posle 8 godina rada (VIDEO)

UŽICE – Epidemija korona virusa zaustavila je turizam i putovanja, pa samim tim je ugrozila i rad hostela. Prvi hostel u Užicu, koji je promovisao ekološke ideje je zatvoren.

Posle 8 godina rada, zatvoren je prvi eko hostel u Srbiji. Epidemija je sprečila dolazak gostiju, pa je opstanak hostela postao nemoguć.

„Prošla godina nas je poljuljala finansijski zato što nismo imali grupe. Imali smo ih ranijih godina zbog svih festivala koji se održavaju u Užicu i te grupe su činile 30 odsto našeg prometa“, rekao je vlasnik hostela Marko Ristovski.

Hostel je promovisao ekološke ideje, a tema enterijera bila je „Užička republika“

Hostel
Foto: ZooMUE

„Ceo hostel je izgrađen od recikliranih materijala, koristio je solarnu energiju i štedeo je energiju na sve moguće načine. Imao je i poslovnu filozofiju koja je podrazumevala unapređenje života lokalne zajednice“, kaže Ristovski.

Oko 4000 turista godišnje je posećivalo ovaj užički hostel. Najčešće su to bili strani turisti, a bilo ih je i sa najudaljenih mesta u svetu. Oni su za nekoliko dana koliko su ostajali, uspeli da upoznaju sve ono što Užice nudi.

eko hostel
Foto: ZooMUE

„U ovom hostelu niste dobijali samo krevet, već dobijete i program kako da provedete vreme u Zapadnoj Srbiji“, rekao je vlasnih hostela.

Pored stranih turista, hostel su posećivali i domaći gosti kako bi upoznali ljude sa svih strana sveta i različite kulture. Boravak u hostelu svima je doneo nezaboravne trenutke i nova prijateljstva.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.