Prvaci prvi dan u školi (VIDEO)

UŽICE-U osnovnim školama na teritoriji grada Užica u prvi razred upisalo se oko 500 učenika,a danas je bio njihov prvi dan u školi.Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević čestitala je prvacima polazak u školu uz poruku da se pridržavaju svih epidemioloških mera da bi sačuvali sebe i svoje drugare.

„Iskoristite svaki dan da naučite nešto novo.Više od ocena je bitno da odrastete u poštene i vredne ljude.Kada naučite da pišete prva slova pišite nam šta biste voleli da u našem gradu bude da biste imali spokojno odrastanje i školovanje“ ,istakla je gradonačelnica Raković Radivojević.

Direktorka OŠ Nada Matić Branislava Jovičić rekla je da je u ovoj školi zajedno sa odeljenjem u Gostinici upisano 91 prvaka.Svi učenici će nastavu u osnovnim i srednjim školama, pohađati prema uputstvu Ministarstva prosvete. 

„Kad su u pitanju učenici nižih razreda, od prvog do četvrtog razreda svi učenici idu pre podne u školu. Za učenike starijih razreda, od petog do osmog, oni će za početak raditi kombinovani sistem, učenici će se podeliti u dve grupe, jedna grupa će ići ponedeljak, sredu i petak u školu, druga grupa utorak i četvrtak. Svake druge sedmice se vrši rotacija“,naglasila je Jovičić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.