Prva turistička konferencija Zapadna Srbija (video)

ZLATIBOR-Dvodnevna turistička konferencija Zapadna Srbija,koja se po prvi put održava,  počela je  danas na Zlatiboru i okupila je stručnjake i turističke radnike iz cele Srbije  koji  razgovaraju o problemima i razvoju turistričke privrede .

„Kako je kraj godine vreme godišnjih sumiranja rezultata i donošenja novih planova i odluka, smatramo da je Zapadnoj Srbiji kao jednoj od najprosperitetnijih turističkih destinacija Srbije neophodno okupljanje turističke struke kako bismo zajedno prošli kroz ostvarene rezultate i diskutovali o novim planovima i idejama, a sa ciljem da konferencija postane tradicija koja će nas još bolje povezivati svake godine“,rekao je direktor TO Regije zapadne Srbije Miroslav Rađen.

Na današnjim panel diskusijama bilo je reči o problemima neregistrovanog turističkog prometa u Srbiji i naplate boravišne takse, kao i o zakonskoj regulativi u turizmu. O tim temama govorili su  predstavnici Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, turističke inspekcije, turističkih organizacija i agencija, udruženja iz oblasti turizma.

Jedna od aktuelnih tema bio je predlog  paušalnog  oporezivanja izdavaoca privatnog smeštaja,koji će sa konferencije biti upućem Ministarstvu trgovine,turizma i telekomunikacija.
„Sadašnja zakonska regulativa ne stimuliše izdavaoce i smatramo da je potrebno uvesti paušalno oporezivanje izdavaoca privatnog smeštaja,kao i pooštravanje kaznene politike za one koji rade nelegalno.Moramo i edukativno delovati i objasniti da se sredstva od poreza i naplate boravišne takse koriste za unapređenje turističke infrastrukture,promotivne aktivnosti i ostale potrebe jedne turističke destinacije“,ističe Rađen.

Učesnici će sutra diskutovati o marketingu u turizmu, poslovanju receptivnih turističkih agencija i turoperatora, a biće predstavljeni i primeri dobre prakse u turističkoj regiji zapadna Srbija.
Konferenciju je organizovala  Turistička organizacija Regije zapadna Srbija, čije je sedište u Užicu.

You may also like...