Prva sportska stipendija u Priboju

PRIBOJ – I pored trenutne situacije u kojoj se Srbija nalazi i gde je većina sportista i sportskih kolektiva na prinudnoj pauzi, u Sportskom savezu Priboj nema odmora. Prvi put od kako je ova organizacija osnovana potpisan je jedan stpendijski ugovor.

Ugovor su potpisali Filip Кomarica ispred SS Priboj i mlada i perspektivna atletičarka, članica AК FAP i mlada reprezentativka Srbije u troskoku i skoku u dalj Jana Dragutinović.

Odluku o stipnediranju Jane doneo je Upravni odbor saveza na prethodnom zasedanju, kojom su definisane obaveze obe strane – Savez se obavezje da narednih godinu dana ovoj mladoj sportistkinji uplaćuje iznos od 10.000 dinara, dok će ona na raznim takmičenjima, osim AК FAP, dostojno predstavljati SSP i opštinu iz koje dolazi.

Foto: A. Rovčanin

„Drago mi je što smo potpisali ovaj Ugovor. Mislim da ova suma nije velika, ali će Jani pomoći u daljem razvoju. Ovim smo pokazali da Savez pored kluba prati i pojedinačan rad svih sportista i mislim da će ovaj naš potez biti dodatna satisfakcija i drugim sportistima da krenu Janinim stopama“, rekao je predsednik Saveza Кomarica.

Mlada atletičarka istakla je da je izuzetno ponosna i zahvalna zbog ove nagrade i da joj je drago što je Savez prepoznao njen veliki rad i odricanje koji su je doveli do ovih uspeha. Oa je dodala da joj ova pažnja daje veliki podstrek da još više i napornije radi u budućnosti.

PP Media

You may also like...