Prva pametna škola u okrugu (VIDEO)

UŽICE – Učenici Prve osnovne škole Kralj Petrar II od septmebra će pohađati nastavu u multimedijalnim učionicama. Ova ustanova dobila je 15 interaktivnih tabli u okviru projekta „Pametna škola“ koje će omogućiti moderniji pristup nastavnom procesu.

Prva osnovna skola Kralja Petra II je prva pametna skola u ovom delu Srbije i jedan od glavnih elemenata je interaktivna tabla. Na ovim modernim tablama gradivo će pratiti učenici u svim razredima, a nastavnici će moći da kombinuju različite audio i video sadržaje među kojima je 3D oblik nastave.

„Mi ćemo moći da pratimo digitalne sadžaje, multimedije, elektronske udžbenike… Sve je modernije, jednostavnije i deci aktraktivnije i brže. Sve ide ka tome da imamo konkretne rezultate samog procesa učenja. Sa ovim sredstvima to ćemo mnogo lakše i brže postići. Sa već dve postojeće u školi i ovih 15 koje smo dobili mi ćemo imati 17 interaktivnih tabli. Skoro u svakoj učionici instalirali smo po jednu“, kaže direktor Prve osnovne škole Kralj Petar II Danijel Radević.

Projekat je vredan 24, 8 miliona dinara, a sredstva su dobijena od Ministarstva inovacija i tehnološkog razvoja. Podrazumeva 15 interaktivnih tabli, sistem kontrolisanog pristupa školi, protivpožarni sistem i kompletan video nadzor.

„To je jedna od 15 škola u Srbiji i nadamo se da ćemo ići u ovom pravcu sa svim ostalim osnovnim i srednjim školama. Za grad dosta znači jer ćemo našu decu informatički opismeniti već o samog početka školovanja, a prve rezultate ćemo moći da vidimo u narednoj školskoj godini“, rekla je gradski većnica za društvene delatnosti Marija Trmćić.

U prethodnom periodu izvršena je rekonstrukcija škole u okviru dva projekta čija vrednost iznosi preko 300 miliona dinara.

„Odnosi se na kompletnu rekonstrukciju škole što se tiče građevinskih, mašinskih i elektro instalacija, nadogradnju škole i izgradnju sportske dvorane. U zadnjih godinu i po dana smo uradili projekat i očekujemo da ćemo u narednom periodu da ćemo palicirati i prema Ministarstvu i Kancelariji za javna ulaganja da dobijemo sredstva za rekonstrukciju ove škole“, rekoa je direktor JP Užice razvoj.

Od septembra predškolska ustanova Prve osnovne škole dobiće ketering, pa će predškolci i đaci prvaci moći da koriste tu uslugu u produženom boravku.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.