Prva decenija Turističke organizacije regije Zapadna Srbija (video)

ZLATIBOR-Turistička organizacija regije Zapadna Srbija,jedina te vrste u Srbiji,obeležila je deset godina postojanja i uspešnog rada.

to-regija-zapadna-srbijaPomoćnica ministra trgovine,turizma i telekomunikacija Renata Pindžo istakla je na svečanosti na Zlatiboru ,da je Turistička organizacija regije Zapadna Srbija pokazala da se u Srbiji može i vredi udruživati,ukoliko su ciljevi vredni i realno postavljeni.

“U narednom periodu ova regija može očekivati pomoć države u završetku infrastrukturnih koridora,pre svega stavljanje u funkciju aerodroma Ponikve,koji će omogućiti lakšu i veću dostupnost ovog kraja međunarodnom tržištu”,rekla je Pindžo i istakla da Srbija za prvih deset meseci već beleži bolje rezultate u turizmu od prošlogodišnjih rekordnih i da udeo u tome ima i regija Zapadne Srbije .

Direktor TO regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen naglasio je da je pre deset godina usvajanjem Strategije razvoja turizma Republike Srbije predviđeno da se osnuju četri regionalne turističke organizacije,ali do danas osnovana je samo jedna,dok je osnivanje još dve u planu.

“Bio je to pionirski poduhvat,ali smatram da smo svoju ulogu opravdali i da smo utisnuli osoben pečat u razvoju turizma Zapadne Srbije,radeći kao prva i jedina regionalna turistička organizacija.Postavili smo standarde kod sajamskih nastupa,realizovali mnogo projekata važnih za razvoj turizma i povezali turističke organizacije sa ovog područja”,istakao je Rađen.

Rađen je naglasio da je u proteklih deset godina Zlatibor,kao najpoznatija turistička destinacija ovog kraja,povećao za 80 odsto posećenost,dok značajne rezultate beleže i Mokra Gora,Zlatar,Tara,Uvac i ostale turističke destinacije regije Zapadna Srbija.

Rađen je podsetio da je prilokom osnivanja odnovni cilj bio pronaći način kako Srbiji i svetu prezentovati sve lepote,kulturno nasleđe i turističke kapacitete Zapadne Srbije ,kao jedinstven turistički proizvod.

Predsednik Upravnog odbora TO regije Zapadna Srbija Arsen Đurić istakao je da su poslednjoj deceniji značajno povećana poseta domaćih i stranih gostiju vodećim turističkim centrima regije.

“Zlatibor poslednjih godina beleži rekordnu posetu u svojoj 123 godine dugoj turističkoj istoriji,a puno je urađeno i na infrastrukturi,kvalitetu smeštaja i ponude kako bi se izašlo u susret i najzahtevnijim gostima.Ponovo su oživeli hoteli na Zlataru,,Tara je sve posećenija,Mokra Gora,Uvac,kao i Užice koje svoje turističke vrednosti počinje da stavlja u prvi plan”,rekao je Đurić .

“Posle deset godina rada,ova regionalna turistička organizacija je uspela u tome.Spremni smo i za nove izazove”,zaključio je Đurić.

U znak zahvalnosti za uspešnu saradnju uručene su povelje Ministarstvu trgovine,turizma i telekomunikacija Republike Srbije,Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor i Turističkoj organizaciji Srbije.Osim povelja uručene su i zahvalnice kolektivima i medijima ,među kojima je i studio ZooM,koji su podržavali rad TO regije Zapadna Srbija u proteklih deset godina.

You may also like...