Pršutijada za vikend u Mačkatu

ČAJETINA – U  selu Mačkat, u porti crkve Svetog proroka Ilije, od 10. do 12. februara biće održan tradicionalan Sajam suvomesnatih proizvoda – „Pršutijada 2017.“

Za petak 10. februara u 11:00 časova najavljeno je svečano otvaranje Sajma i proglašenje pobednika u okviru koga će nastupiti trubački orkestar i kulturno umetnički program u izvođenju dece Osnovne škole „Milivoje Borović“ iz Mačkata.

U subotu 11. februara u 11:00 časova biće nastup izvornih pevačkih grupa, dok je zatvaranje ove privredno turističke manifestacije u nedelju 12. februara, kada se u 15:00 časova očekuje izvlačenje dobitnika nagradne igre. Zatvaranje je predviđeno za 18:00 časova.

Organizaciju ovogodišnje regionalne manifestacije, 17. Sajam suvomesnatih proizvoda u Mačkatu „Pršutijada 2017“ će podržati Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta „Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama“ uz finansijsku pomoć Evropske Unije.

You may also like...