Protest u Sevojnu zbog sportske sale

SEVOJNO-Par desetina građana učestvovalo je u protestnoj šetnji u Sevojnu, negodujući što posle više od dve godine od završetka radova, sportska sala u Sevojnu nije stavljena u funkciju.

Par desetina građana učestvovalo je u protestnoj šetnji u Sevojnu, negodujući što posle više od dve godine od završetka radova, sportska sala u Sevojnu nije stavljena u funkciju. Kažu, bilo bi ih više, da ljudima nije zaprećeno da ne dolaze na taj skup.

Protest na inicijativu većeg broja roditelja i građana Sevojna organizovao je gradski Opštinski odbor Zdrave Srbije uz pomoć odbornika opozicije iz sevojničke skupštine.

foto.privatna arhiva

Avram Ilić, odbornik Zdrave Srbije kaže da su obmanuti i da već dugo trpe

„Sala je i dalje zatvorena, iako je neposredno pred održavanje poslednjih izbora u Sevojnu otvorena i predata na korišćenje, ali nezavršena Mi drugu salu nemamo. Moramo da se borimo, jer da bi se deca bavila sportom, ona moraju da putuju u Užice, što roditelje izlaže dodatnim troškovima“, kaže Ilić i naglašava da ova gradska opština nikoga ne zanima, od kada su prošli izbori.

Dodaje, da bi sala omogućila i školi u Sevojnu da pređe na jednosmenski rad i da se nastava završava do 16 časova.

Organizatori protesta podsetili su i da je projekat za sevojničku salu izrađen još 2012. godine, da je izgradnja počela 2019., a završena godinu dana kasnije. Ove godine je, kako kažu, „probno“ otvorena, a rezultat svega je da se ni danas ne koristi, jer nema potrebnu, licenciranu opremu, koju bi, po ugovoru trebalo da nabavi Ministarstvo omladine i sporta.

„Prema mojim informacijama, garantni rok za salu, koja još uvek nije upotrebljena, ističe 2023. godine“, ističe Avram Ilić, odbornik Zdrave Srbije u sevojničkoj skupštini.

Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.