Protest u Požegi :Veće krađe nije bilo (VIDEO)

POŽEGA-Građani Požege protestvovali su danas u Požegi zbog odluke lokalne vlasti da za 12 miliona dinara kupi plac i nelegalan objekat, čiji je suvlasnik muž predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović.

 Požeška vlast, koju predvode naprednjaci,  obrazložila je kupovinu rešavanjem pitanja protivpožarne zaštite i dobijanja, posle 20 godina, upotrebne dozvole sportske hale.

Sa današnjeg protesta u Požegi upućen je zahtev za hitnu obustavu postupka kupovine nelegalnog objekta, kao i da se sve donete odluke ponište i stave van snage. Nelegalni građevinski objekti prema zakonskim propisima ne mogu biti predmet kupovine, objašnjava Simo Stokić, stručnjak za građevinsko zemljište i legalizaciju.

“I oni umesto da uklone nelegalni objekat, oni otkupljuju isti objekat da za astronomsku cenu. Znači, cena nelegalnog objekta je dostigla veću cenu nego da je legalan. Radi se o veoma drskom ponašanju, o jednom skandalu u opštini Požega”, ističe Stokić.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenua je postupak provere da li su odbornici skupštine opštine Požega omogućili sukob interesa i trgovinu uticajem glasanjem da opština kupi zgradu čiji su vlasnici suprug i dever Zorice Mitrović, a građani Požege zahtevaju da se slučajem pozabavi i tužilaštvo:

“Nezapamćena pljačka na teritoriji optine Požega! Meni je 62 godine, žešća, ni veća pljačka nije bila.”

“I onda ostaje sve na nadležnim institucijama da rade svoje posao, jer mi od naših opštinskih vlasti apsolutno ništa više ne možemo da očekujemo. Oni su mandat dobijen od građana na izborima pretvorili u samovlast lokalnog šerifa sa Divljeg zapada, i u takvim uslovima teško je razgovarati o bilo čemu.”

“Mi smo slobodni građani da iskažemo svoj stav, da kontrolišemo vlast koju smo izabrali, a da državni organi isto urade. Ako ne urade, mi ćemo raditi dalje.”

Od pre nekoliko dana u Požegi je u opticaju “novčanica” od 12 miliona dinara, kao satirično podsećanje na sumu koju je lokalna vlast izdvojila za spornu kupovinu. Na novčanici je lik Zorice Mitrović, predsednice skupštine opštine, silueta spornog objekta i poruka: “Korupcija se kažnjava zakonom”.

 

 

You may also like...