Protest protiv smene direktorke (VIDEO)

UŽICE – Povodom 8. marta, Medjunarodnog dana zena, kada su one podigle svoj glas protiv nepravde,kolektiv osnovne skole Nada Matić održao je danas skup podrške direktorki Branislavi Jovičić koja je na konkursu za novi mandate bila jedini kandidat koji je ispunjavao uslove konkursa i njen izbor je  potvrdjen voljom Nastavnickog veca i Školskog odbora, a osporava se od strane lokalnih vlasti.

„Čuli smo da nam se sprema v.d. direktor, a ovaj skup je podrška i poruka da mi ne želimo v.d. direktora, već želimo da na čelu škole ostane dosadašnja direktorka. Rezultati pokazuju da je u poslednje četiri godine ona uspešno vodila ovu školu. Dosta dobrih stvari se uradilo za vreme njenog mandata i napredovali smo u svakom pogledu“, rekla je učiteljica Olga Prohorov Stojmenov.

U protekle četiri godine direktorka Osnovne škole „Nada Matić“ Branislava Jovičić prema rečima svojih kolega dala je značajan doprinos u poboljšanju rada u ovoj školi.

„Danas ističe moj mandat nakon četiri godine, Nastavničko veće i Školski odbor jednoglasno su me izabrali, ali Ministarstvo nije donelo odluku i rešenje. Postojao je još jedan kandidat, čija dokumenata je komisija odbila jer nije ispunjavao uslove“, rekla je direktorka OŠ „Nada Matić“ Branislava Jovičić.

Prema rečima zaposlenih u ovoj školi, danas je poslednji dan da se donese oduka o novom direktoru ove škole, ali i dodaju da neće odustati od protesta ukoliko dosadašnja direktorka bude smenjena sa ove dužnosti.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.