Protest-Da ne dišemo Duboko (VIDEO)

UŽICE-Sa trećeg narodnog protesta u organizaciji meštana Lužničke doline i okolnih sela večeras ispred Gradske kuće u Užicu pozvano je na radikalizaciju protesta i blokadu deponije Duboko , kako bi sprečili dalje deponovanje smeća iz devet opština i gradova Zlatiborskog i Moravičkog okruga ukoliko se ne izađe u susret njihovom osnovnom zahtevu, a to je zatvaranje deponije.

Branko Nikolić naveo je“ da se u Dubokom nalazi tempirana bomba za koju kažu da su je trenutno demontirali“.

„Možda trenutno nema dima ali to ostaje kao problem.Ako je vatra zaista ugašena upućujemo veliko hvala svima koji su učestvovali u njenom gašenju 20 dana.Ali šta ćemo sa onima koji su svojim neodgovornim ponašanjem i radom doveli do požara i do toga da Duboko koje je bilo zamišljeno da radi kao moderan centar za reciklažu ,postane smetlište kakvo je bilo Sarića osoje.Zbog naše dece moramo da istrajemo u našoj borbi i ne dozvolimo da više nijedan kamion sa smećem doše na deponiju Duboko.Već imamo zimska zagađenja zbog grejanja,već imamo veliki broj dece sa respiratornim problemima,ali nemamo nikoga ko bi nam sa ovog mesta se stručno obratio i rekao nam šta zaista ovih dana dišemo“ rekao je na protestu profesor Branko Nikolić.

Nikolić je pozvao učesnike protesta da potpišu i peticiju za ispunjenje tri zahteva da se zatvori deponija Duboko,da se odgovorni procesuiraju i da se obustave sve aktivnosti na proširenju tela deponije.

Užičanin Dragan Grujičić istakao je da samo Užice može da zatvori deponiju i pozvao sve prisutne na blokadu deponije kako bi sprečili dalje deponovanje smeća .

„Dovoljno je da svako od nas samo jedan dan izađe i blokira deponiju .To će biti dovoljno ,a to je samo jedan dan vašeg života od kojeg zavisi život ovog grada“ ,poručio je Grujičić.

Na blokadu deponije ali i magistralnog puta Užice-Zlatibor pozvala je i Biljana Cicvarić,čije domaćinstvo je u Dubokom u neposrednoj blizini deponije.

Inženjer poljoprivrede Užičanka Jelena Prokić upozorila je na ekološku katastrofu požara na deponiji Duboko i realnu mogućnost zatrovanosti povrća iz Lužničke doline.

Građani su nakon protesta ispred Gradske kuće krenuli u protestnu šetnju tokom koje su ispred Vatrogasnog doma aplauzom pozdravili vatrogasce koji su učestvovali u gašenju požara na deponiji Duboko.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.