Prostor u vrtiću za još 30 predškolaca (VIDEO)

SEVOJNO – U vrtiću Maslačak u Sevojnu dograđeno je oko 100 metara kvadratnih prostora u koji će biti smešteno 30 predškolaca. Vrednost radova je sedam miliona i 550 hiljada dinara, od kojih je Ministarstvo privrede finansiralo oko dva miliona i 900 hiljada dinara, a ostatak je uložio grad Užice.

„Zahvaljujući ovoj dogradnji potrebe Sevojničana za vrtićem su zadovoljene, pored sadašnjih 280 dece biće smešteno još tridesetoro. Mi se nadamo da će mladi Sevojničani raditi na tome da bude više dece, a mi ćemo obezbediti i nove prostore“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović je najavila otvarnje i novog vrtića na Beloj Zemlji.

„Vrtić će biti otvoren za nekih mesec i po dana. Kapacitet je oko 100 mesta, a za sada oko 50 dece sa ove teritorije boravi u gradskim vrtićima. Zahtevi nam i dalje pristižu i ja se nadam se da će kapacitet od 100 mesta zadovoljiti potrebe za tim vrtićem“, rekla je Jovanović.

Ona je navela da u gradu postoji potreba za još prostora gde bi boravila predškolska deca, jer je prošle godine na listi čekanja bilo oko 230 molbi za upis u vrtiće.

Na nivou celog grada u 10 vrtića upisano je 2090 mališana.

You may also like...