Proširenje vodovodne mreže na Zlatiboru

ZLATIBOR – JKP „Vodovod Zlatibor“ trenutno izvodi radove na zameni azbestnih cevi u naselju Kamalj. Novopostavljena cev promera FI 400 biće iskorištena za dalji produžetak mreže ka Vlaovini (brdo iznad Tić polja, iza hotela „Zelenkada“).

 

Direktor „Vodovoda“, Rade Jovanović, ističe da je u planu da se pomenuta mreža proširi i na taj deo Zlatibora, gde će, prema već pripremljenom projektu, biti urađen rezervoar koji će značajno poboljšati snabdevanje celog Zlatibora i Čajetine.
Trenutno se radi na završetku postrojenja za prepumpavanje otpadnih voda iz Zove, tako da će ovo postrojenje biti uskoro pušteno u funkciju.
Ekipe „Vodovoda“ rade i na proširenju vodovodne mreže u Dautovcu i Mačkatu, a krenulo se i sa radovima na postavljanju novog kraka od rezervoara Cerovo ka Krivoj Reci.
„U toku su radovi i na izradi novog vodovoda u Alin potoku, to je krak vodovoda „Zmajevac“ u Sirogojnu i to su neki obimniji radovi koji su u toku.
Očekuje se, u narednom periodu, nastavak radova u Ribnici i Krivoj Reci, kao i nastavak na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Zova,“ rekao je Jovanović.
U Ulici „Miladina Pećinara“, koja se nalazi u blizini hotela „Zlatibor Mona“, proteklih dana se radilo na izmeštanju azbestnih cevi. Na ovoj lokaciji preostalo je još betoniranje šahti.
Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.