Proširenje vodovodne mreže na Zlatiboru

ZLATIBOR – JKP „Vodovod Zlatibor“ trenutno izvodi radove na zameni azbestnih cevi u naselju Kamalj. Novopostavljena cev promera FI 400 biće iskorištena za dalji produžetak mreže ka Vlaovini (brdo iznad Tić polja, iza hotela „Zelenkada“).

 

Direktor „Vodovoda“, Rade Jovanović, ističe da je u planu da se pomenuta mreža proširi i na taj deo Zlatibora, gde će, prema već pripremljenom projektu, biti urađen rezervoar koji će značajno poboljšati snabdevanje celog Zlatibora i Čajetine.
Trenutno se radi na završetku postrojenja za prepumpavanje otpadnih voda iz Zove, tako da će ovo postrojenje biti uskoro pušteno u funkciju.
Ekipe „Vodovoda“ rade i na proširenju vodovodne mreže u Dautovcu i Mačkatu, a krenulo se i sa radovima na postavljanju novog kraka od rezervoara Cerovo ka Krivoj Reci.
„U toku su radovi i na izradi novog vodovoda u Alin potoku, to je krak vodovoda „Zmajevac“ u Sirogojnu i to su neki obimniji radovi koji su u toku.
Očekuje se, u narednom periodu, nastavak radova u Ribnici i Krivoj Reci, kao i nastavak na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Zova,“ rekao je Jovanović.
U Ulici „Miladina Pećinara“, koja se nalazi u blizini hotela „Zlatibor Mona“, proteklih dana se radilo na izmeštanju azbestnih cevi. Na ovoj lokaciji preostalo je još betoniranje šahti.
Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.