Prošireni kapaciteti Predškolske ustanove Užice (VIDEO)

UŽICE – Radovi na adaptaciji prostora za dodatne kapacitete Predškolske ustanove Užice u Medicinskoj školi su završeni, a u ovom prostoru boraviće oko 25 mališana.

U nove prostore u školi Stari grad, vrtiću Leptirić i u Medicinskoj školi već je primljeno oko 60 dece.

„Radovi su koštali 2.200.000 dinara i na opšto zadovoljstvo zavrešni su i pre roka, tako da će Predškolska ustanova moći da rasporedi decu u sva tri objekta, u školi Stari grad, vrtiću Leptirić i ovde u Medicinskoj školi“, rekla je pomoćnica gradonačelnika za populacionu politiku i demografiju Mirjana Radivojčević.

Ona je dodala da se za školu u Karanu radi projektna dokumentacija.

„Prvo smo morali da uradimo ozakonjenje postojećeg objekta, da uđemo u sve legalne poslove i da radimo sa građevinskom dozvolom. To nam malo koči vreme, ali nadamo se da će se i taj vrtić ubrzo završiti“, kaže Radivojčević.

U novom prostoru u Medicinskoj školi biće oko 25 mališana.

„U ovim sobama rasporediće se deca koja su konkurisana za vrtić Đurđevak. U prostoru škole Stari grad dolazi grupa pripremno-predškolskog programa. U vrtićima Zeka i Leptirić primili smo decu jaslenog uzrasta, odnosno najmlađeg uzrasta jer je najviše zahteva bilo baš za njih“, objašnjava direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.