Propali pregovori,magistrala ka Crnoj Gori još u blokadi (VIDEO)

PRIJEPOLJE-Noćašnji pregovori malinara sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede završeni su neuspešno,pa malinarui I dalje drže u blokadi magistaralni put Prijepolje-Bijelo Polje.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Senadd Mahmutović istakao je posle pregovora da se u formiranom Nacionalnom savetu za malinu nalaze dva predstavnika malinara iz ovog kraja I d aće se savet sastati u sredu I razgovarati o svim problemima.

“Ovo su višegodišnji problem koji se ne rešavaju preko noći I blokiranjem magistarlnog puta.Pitanje cene,otkupa maline,monopola na tržištu prevazilazi nadležnosti Ministarstva poljoprivrede I njima će se baviti druge institucije”,rekao je Mahmutović.

Predsednica Skupštine udruženja poljoprivrednih proizvođača Užica Slađana Stanković istakla je da malinari ne traže od države novac.

“Tražimo od države posredovanje I podršku u razgovorima sa hladnjačarima,kao I da se reguliše tržište I stane na put onima koji uvoznu malinu prodaju kao srpsku I hladnjačarima  koji našu malinu izvoze po deset puta većoj ceni od one koju nama malinarima plate”,naglasila je Stankovićeva.

Malinari iz užičkog I prijepoljskog kraja blokirali su juče ou 15.30 časova magistarlu ka moru posle mirnog protesta zbog niskih dnevnih cena maline koje se u Prijepolju kreće oko 50 dinara.Njihov zahtev je da otkupna akontna cena bude 180 dinara.

Putnički saobraćaj odvija se alternativnim putem kroz Prijepolje.

You may also like...