Promocija Mokri(n) čvor u Požegi

POŽEGA-Zbirka anangažovanih kratih priča Mokri (n) čvor koju je priredio pisac Saša Ilić, u izdanju Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji biće promovisana 30.januara u prostorijama Force u Požegi u 19 časova. 

Zbirka sadrži priče jedanaestoro mladih spisateljica i pisaca, polaznika radionice kreativnog pisanja Tranzit – kako napisati kratku angažovanu priču koja je održana u maju 2022. u organizaciji Helsinškog odbora i Radničke komune Links u Mokrinu. Radionica je okupila učesnike/ce koji imaju različito iskustvo i senzibilitet u pisanju, ali čije bi pisanje osvetlilo aktuelne probleme sa kojima se suočava društvo u Srbiji.
Svojim pričama, autori/ke, među kojima je i Požežanka Irena Parezanović, su pokazali da se pišući o temama do kojih je njima lično stalo može progovoriti i o onim društvenim problemima o kojima se u javnosti, a naročito u savremenoj književnosti, retko govori i piše.

Na promociji će govoriti:

• Jelena Krstić, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji
• Irena Parezanović, autorka
• Nađa Petrović, autorka
• Bojan Tarabić, autor

Primerak zbirke priča biće dostupan za besplatno preuzimanje.

Zbirka priča je objavljena u okviru projekta „Da nam raznolikost bude realnost“, koji se realizuje uz podršku Evropske unije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.