Projekat za 40 firmi ženskog preduzetništva (video)

NOVA VAROŠ-Kako do bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa bila je tema današnje sesije na Zlataru u organizaciji programa Evropski progres.

 

Cilj sesije bio je upoznavanje budućih preduzetnica sa teritorije Nove Varoši,Priboja i Prijepolja  sa svim fazama i koracima ,od prijavljivanja,preko učešća na konkursu do dobijanja bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa,bez ograničenja vrste delatnosti.

U program Evropski progres ,koji već tri godine finansira razvoj ženskog preduzetništva,uključene su 34 opštine iz južne i jugozapadne Srbije.

“Najuspešnijih 40  preduzetničkih projekta dobiće po 10 hiljada evra za nabavku opreme za otpočinjanje sopstvenih biznisa u vlasništvu žena.Obuke će trajati  naredna dva meseca,konkurs će biti raspisan na leto,a već na jesen nova preduzeća mogu početi sa radom”,kaže  saradnica na projektu Ana Nedeljković.

 

Suvlasnica firme Novoteks iz Nove Varoši Nadežda Kolašinac ohrabrila je sve buduće preduzetnice da hrabro započnu svoj biznis.

“Nije teško započeti sopstveni biznis ako imate ideju i cilj,naročito u današnje vreme kada ima dosta podrške od državnih i nevladinih organizacija,koja je uvek dobrodošla”,kaže Kolašinac.

 

Za dodelu bespovratnih sredstava za pokretanje ženskog biznisa pod nazivom “Vreme za uspešne žene” u organizaciji programa Evropski progres,mogu učestvovati sve nezaposlene žene,registrovane na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje,koje žive u jednoj od 34 opštine koje učestvuju u realizaciji aktivnosti programa Evropski progres.

U program Evropski progres uključene su opštine:Novi Pazar,Ivanjica,Nova Varoš,Priboj,Prijepolje,Raška,Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije,kao i Prokuplje,Blace,Žitorađa,Kuršumlija,Leskovac,Bojnik,Vlasotince,Lebane,Medveđa,Crna Trava,Vranje,BBosilegrad,Bujanovac,Vladičin Han,Preševo,Surdulica,Trgovište,Brus,Aleksinac,Gadžin Han,Doljevac,Merošina,Svrljig,Babušnica,Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku Srbije.

ZooM

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.