Proizvodi kompanije Bogutovo od ove godine i u Velikoj Britaniji

ARILJE – Kompanja Bogutovo iz Arilja, koja je učestvovala krajem jula na sajmu mode „Pure Origin“ u Londonu i sklopila nova partnerstva, sprema se za prvi izvoz robe u Veliku Britaniju.

„Sajam u Londonu je prošao jako dobro, sklopili smo ugovore sa veoma ozbiljnim firmama. Naš zadatak je da u sektoru proizvodnje trikotažnih odevnih predmeta kupcima obezbedimo najkvalitetnije proizvode koji ce podići nivo njihovog komfora i samopouzdanja. Težimo ka tome da brend BOA razvijemo do globalne prepoznatljivosti, a sve to uz održanje dosadašnjeg zavidno visokog kvaliteta“, rekao je za eKapiju, vlasnik ove kompanije Nemanja Pećinar.

Danas, ova firma, koja izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije, a prisutna je i na tržištima Rusije, Nemačke, Italije zapošljava više od 150 radnika u sopstvenim pogonima, a kroz saradnju sa kooperantima još 100 kvalifikovanih kadrova. Proizvodni pogon u Arilju prostire se na više od 4.000 metara kvadratnih, a kompanija idući u korak sa tehnologijom, kontinuirano ulaže u novu opremu.

„Ulaganja u tekstilnoj industriji su stalno potrebna i mi se trudimo da stalno inoviramo naše pogone. Tako smo ove godine uložili u instaliranje potpuno nove automatizovane krojačnice. Naša vizija je da postanemo sinonim za kompaniju koja stalno postavlja više standarde. Želimo ne samo da uvodimo nove navike i trendove, već i da ih predviđamo i kreiramo. Stoga, u narednom periodu planiramo proširenje postojećih kapaciteta i investiranje u automatizaciju proizvodnje“, rekao je Pećinar.

Bogutovo

Osim tekstilom i proizvodnjom kvalitetnog donjeg veša i spavaćeg programa, Bogutovo se bavi i proizvodnjom, otkupom, preradom i izvozom voća, pre svega zamrznute maline, borovnice, kupine kao i drugog voća.

„Početkom 2012. odlučili smo da proširimo našu delatnost i iskoristimo pun potencijal našeg područja i počeli smo da investiramo i gradimo hladnjaču. Danas, nastavljamo i razvoj sopstvenih zasada maline i borovnice i dostižemo značajne kapacitete“, rekao je Pećinar.

Inače, Bogutovo iz Arilja i otac sadašnjeg vlasnika, direktor Nebojša Pećinar, proglašeni za Pro biznis lidera 2010. godine, što im je predstavljalo dodatni podsticaj i motivaciju za ostvarenje svojih vizija.

eKapija

You may also like...