Program „Gradskog kulturnog centra“ za 2022. godinu s naglaskom na mlađu populaciju (VIDEO)

UŽICE – Prema najavama iz „Gradskog kulturnog centra Užice“, ova ustanova za tekuću godinu u planu ima kulturno-zabavne sadržaje koji bi mogli biti zanimljivi različitim životnim dobima. Ipak, poseban akcenat dat je na mlađu populaciju, odn. na njihovu kulturnu afirmaciju.

Program „Dečji kulturni centar“ je centralni deo plana za ovu godinu, ali to ne znači da se odustalo od nekih tradicionalnih priredbi.

„Želeli smo da zadržimo manifestacije iz ranijih godina, kao što su smotra recitatora „Pesniče naroda mog“, smotra amaterskog stvaralaštva u Ravnima ili guslarske večeri. Od novijih, istakao bih program „Dečji kulturni centar“, koji će porazumevati višednevne radionice za darovite osnovce“, kaže direktor GKC-a, Filip Baralić.

Pored toga, jedan od programa koji posebno ističu biće radionica posvećena stripu. U planu je okupljanje renomiranih autora iz Užica, ali i čitave Srbije. Tu su i radionice flamenko, klasične i bluz gitare, kao i obeležavanje značajnih istorijskih datuma.

„Svaku radionicu treba da prati i neki događaj, poput dva dana druženja sa strip autorom Aleksandrom Zografom ili koncert flamenko muzike. U saradnji sa „Jugoslovenskom kinotekom“ održaćemo multimedijalnu izložbu posvećenu Danu primirja. Ovo su pretežno programi koji se finansiraju iz budžeta grada, ali će i ostali programi pratiti koncept. Želimo da podignemo rejting ustanove u zemlji. Trudićemo se da sve vrste umetnosti budu zastupljene, uz poseban naglasak na domaćim autorima i amamaterskom stvaralaštvu“, dodaje Baralić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.