Proglašeno vanredno stanje

SRBIJA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije zbog situacije sa korona virusom.

„Srbija je danas u ratu protiv nevidljivog protivnika i moramo da uradimo sve što možemo da ljudima, pogotovu starima, pomognemo“, kazao je Vučić navodeći da su stari primarni razlog uvođenja vanrednog stanja.

“Mi ćemo morati da se borimo disciplinom i merama, ta disciplina znači da lica starija od 65 godina moraju da budu u svojim kućama”, naveo je predsednik i dodao da ukoliko se ova preporuka ne bude poštovala, u roku od 72 sata biće doneta obavezujuća odluka da sva starija lica ostaju u svojim kućama i svojim dvorištima.

On je poručio da od sutra nema škola, vrtića, fakulteta, da se sve zatvara. Škole, kako dodaje, neće se verovatno otvarati do kraja godine.

On je dodao i da nema treninga, nema sporta, nema teretana, a da će o tome predsednica Vlade Srbije sutra više govoriti.

„Zatvara se život da bismo sačuvali život, da bismo sačuvali naše roditelje“, naglasio je on.

Vučić je navei da će vojska od sutra čuvati sve bolnice, a da će policija vršiti nadzor nad izolacijom.

„Ko prekrši savet o izolaciji, biće sankcionisan do tri godine zatvora. Kome lekari budu rekli da mora da se izoluje 14 dana ili 28 dana ako dolaze iz Italije, to će morati da se poštuje“, istakao je predsednik Srbije.

On je dodao i da će svako ko dođe iz drugih država biti poslat direktno u izlociju na 14 dana.

U Srbiji je do večeras registrovano ukupno 48 potvrđenih slučajeva korona virusa u Srbiji.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.