Produženo radno vreme za sve do 20 časova

SRBIJA – Od danas do petka 25. decembra biće produženo radno vreme svih prodavnica, tržnih centara, uslužnih delatnosti i ugostiteljskih objekata bez muzike do 20 časova.

To je jutros odlučio Krizni štab i mere će važiti do petka 25. decembra kada će ponovo biti razmotrene.

„Očigledna je potreba stanovništa da koristi usluge, uz poštovanje svih mera. Kafići i restorani mogu da rade do 20 časova, bez korišćenja muzike. Uz muziku se ljudi opuštaju, ne poštuju mere i dolazi do mogućnosti lakšeg prenošenja virusa“, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović nakon sednici kriznog štaba.

On je dodao da će u petak analizirati situaciju, a da će do tada svakodnevno pratiti epidemiološko kretanje.

Prema njegovim rečima, na osnovu tih podataka moći će određenije da kažu kakve će mere biti u novogodišnjoj noći.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je juče da je medicinski deo kriznog štaba apsolutno protiv popuštanja bilo kakvih mera, ali da je „realnost takva kakva je“ i da će „to još videti“.

Podsetimo, u petak je na sednici Kriznog štaba odlučeno da se tokom proteklog vikenda ništa neće menjati, a da od danas stupa na snagu mera koja podrazumeva da će strani državljani koji dolaze u Srbiju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati, a državljani Srbiji koji ulaze u zemlju moraće da imaju ili negativan PCR test, ne stariji od 48 časova ili će morati u obavezan karantin.

Od danas je produženo i radno vreme bioskopa i pozorišta do 21 sat.

Izvor: Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.