Produžen rok za registraciju zlatiborskog Žiga garancije

ČAJETINA – Epidemija korona virusa usporila je prijavljivanje proizvođača za registraciju Žiga garancije Dobro sa Zlatibora, pa je rok produžen do 10. maja. Cilj je da proizvodi i usluge, sa teritorije opštine Čajetina, koji nose oznaku „Dobro sa Zlatibora“ zadovoljavaju propisane zahteve kojima se osigurava specifičan nivo kvaliteta.

„Dobro sa Zlatibora“ je integrisana promocija proizvoda i usluga zlatiborskog kraja, za koju se zalaže lokalna samouprava opštine Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Privredno društvo „Zlatiborski eko-agrar“.

Sir
Foto: ZooMUE

„To je garancija kvaliteta koja podrazumeva da pod jednim krovom okupi proizvođače sa našeg područja, onih koji se na tradicionalan način bave proizvodnjom tradicionalnih proizvoda našega kraja. To su proizvođači mesa, mleka, lekovitog bilja, voća, povrća, rukotvorina od vune… Imamo sertifikacionu kuću koja će raditi kontrolu i na čije će predloge naša radna tela, koja smo ustanovili, prihvatati ljude koji ispune standarde za „Dobro sa Zlatibora“. Ovim putem pozivan sve proizvođače koji se prepoznaju i koji misle da mogu da budu konkurentni, da se jave u Eko agrar kako lično, tako i putem telefona, da bi bili predmet saradnje“, rekao je direktor Privrednog društva Zlatiborski eko-agrar Marko Marić dodajući da je planiran i prodajni objekat u centru Zlatibora za ove proizvode.

Žig garancije Dobro sa Zlatibora je registrovan u martu 2020. godine sa ciljem boljeg plasmana lokalnih proizvoda koji imaju svoju autentičnost i tradiciju, kreativnost i inovaciju.

Izvor: Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.