Prodata vojna komanda u Užicu

SRBIJA, UŽICE – Četiri kasarne biće prodate za 2,3 miliona evra. Direkcija za imovinu je izabrala najpovoljnije ponuđače za Vojni kompleks „Sajmište“ u Mladenovcu, koji je prodat za 1.090.001 evra, VK „Paragovo“ u Novom Sadu za 445.200 evra, vojna komanda „Slanuška“ u Užicu za 417.500 evra, a Klub vojske Srbije u Aleksincu kupac će dobiti za 330.000 evra.

U Direkciji napominju da je pristiglo osam ponuda, s tim da jedna nije uzeta u razmatranje pošto nije uplaćen depozit u iznosu utvrđenom oglasom.

„Oglas za otuđenje nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije objavljen je 15. novembra 2019. godine i to za 22 vojna kompleksa. Za ostale vojne komplekse nije bilo zainteresovanih ponuđača. Još nisu zaključeni ugovori o kupoprodaji sa svim kupcima, ali je postupak u toku“, navode iz Direkcije.

Prvi put je ponuđena kasarna „Carina“ u Smederevu, za koju je Direkcija tražila 2,4 miliona evra za 14 zgrada, ukupne površine 772 kvadrata i 18 hektara zemljišta, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Niko nije želeo da kupi ni vojne komplekse, „Sremčica“ u Beogradu, vežbalište „Kličevac“ u Valjevu i „Mesić – Belocrkvanski put“ u Vršcu.

Na spisku za prodaju je bilo čak pet objekata na području Novog Sada i svi se nalaze na sremskoj strani grada, a kupca je dobilo samo „Paragovo skladište“ u Sremskoj Kamenici sastavljeno od objekata površine bezmalo 492 kvadratna metra. Početna cena je 432.200 evra, a prodat je za 445.200 evra.

Sledeći krug prodaje sačekaće i Klub vojske u Požarevcu, koji čini zgrada površine 2.592 kvadrata, kao i Klub vojske u Beloj Crkvi, za objekat od 3.231 kvadrat, uz koji ide i kuhinja sa restoranom, kuglana i zemljište.

Izvor: Novosti

You may also like...