Prodajna izložba Umetničke škole za srećnije praznike mališana u bolnici (VIDEO)

UŽICE – Umetnička škola Užice organizovala je u „Gradskom kulturnom centru“ prodajnu izložbu učeničkih sa humanim ciljem – sav prihod namenjen je Dečjem odeljenju Opšte bolnice Užice. Priliku da eventualnom kupovinom nekog od radova ulepšaju predstojeće praznike zbrinutim mališanima svi zainteresovani moći će da iskoriste do 17. decembra, u terminu od 12 do 16 časova.

Ideja o organizovanju ove izložbe predočena je na učeničkom parlamentu, posle čega je sa oduševljenjem prihvaćena od strane nastavničkog kolektiva i direktorke.

„Ponosna sam na ovu decu. Treba gajiti duh darovanja kod njih, ali i preduzetnički duh, da vide kakav je put od idejnog rešenja do gotovog rada, njegove prodaje i prikupljanja novca. Pogotovo je važno jer se sredstva usmeravaju nekome drugome, naročito deci koja će biti u bolnici tokom Nove godine i Božića“, rekla je direktorka škole, Ivana Stamatović.

Među oko 300 izloženih nalaze se ne samo radovi učenika koji trenutno pohađaju ovu školu, već i đaka iz nekih ranijih generacija.

„To su radovi sa svih smerova: keramika, akvareli, tekstil… Cene su od 100 ili 200 dinara, do nekih zahtevnijih radova, koji su vredni i po nekoliko hiljada dinara“, kaže predsednica učeničkog parlamenta Umetničke škole, Jasminka Leković.

Ostvareni prihod posle prvog izložbenog dana iznenadio je sve.

„Drago nam je što građani podržavaju akciju. Pozvala bih svakoga ko je u mogućnosti da nam se pridruži. Velika zahvalnost, stvarno smo iznenađeni odzivom“, dodaje predsednica školskog parlamenta

Prema rečima učenika, postoji težnja da ova akcija preraste u tradicionalnu i za naredne godine.

You may also like...