Prodajna izložba radova Udruženja dečije i cerebralne paralize Užice i Udruženja distrofičara ZO (video)

UŽICE-Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize i Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga organizovali su danas na Gradskom trgu prodajnu izložbu radova nastalih u njihovoj kreativnoj radionici.

 

Gipsane figurice , kape, šalovi, magneti i maske, ovoga puta sa motivima Vaskrsa, nastali su tokom godine na njihovim kreativnim radionicama, na kojima je učestovalo 10 članova Udruženja.
„Ova aktivnost se sprovodi u okviru okupaciono-radnih terapija članova Udruženja dečije i cerebralne paralize koje finansira Ministarstvo socijalne politike. Sredstva prikupljena od prodaje ovih predmeta biće upotrebljena za pomoć u radu Udruženja, ali nam je prevashodni cilj da se promoviše akitvizam osoba sa invaliditetom“, kaže Čedomir Cicović, portparol Udruženja dečije i cerebralne paralize Užice. 
Cicović se zahvalio volonterima koji ih često posećuju i pomažu u izradi ovih predmeta, a sa kojima sarađuju i u drugim akcijama.
„Kroz zajednički rad postali smo prijatelji, oni promovišu naš rad, a to nam je i cilj da okruženje čuje za nas kako bi se promenila svest o tome da invalidi nisu samo kategorija u stanju socijalne potrebe već i kategorija koja može dopirneti unapređenju zajednice“, naglasio je Cicović. 
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.