Prodajna izložba radova Udruženja dečije i cerebralne paralize Užice i Udruženja distrofičara ZO (video)

UŽICE-Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize i Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga organizovali su danas na Gradskom trgu prodajnu izložbu radova nastalih u njihovoj kreativnoj radionici.

 

Gipsane figurice , kape, šalovi, magneti i maske, ovoga puta sa motivima Vaskrsa, nastali su tokom godine na njihovim kreativnim radionicama, na kojima je učestovalo 10 članova Udruženja.
„Ova aktivnost se sprovodi u okviru okupaciono-radnih terapija članova Udruženja dečije i cerebralne paralize koje finansira Ministarstvo socijalne politike. Sredstva prikupljena od prodaje ovih predmeta biće upotrebljena za pomoć u radu Udruženja, ali nam je prevashodni cilj da se promoviše akitvizam osoba sa invaliditetom“, kaže Čedomir Cicović, portparol Udruženja dečije i cerebralne paralize Užice. 
Cicović se zahvalio volonterima koji ih često posećuju i pomažu u izradi ovih predmeta, a sa kojima sarađuju i u drugim akcijama.
„Kroz zajednički rad postali smo prijatelji, oni promovišu naš rad, a to nam je i cilj da okruženje čuje za nas kako bi se promenila svest o tome da invalidi nisu samo kategorija u stanju socijalne potrebe već i kategorija koja može dopirneti unapređenju zajednice“, naglasio je Cicović. 
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.