Prodajna izložba „Idem da se vratim“ (video)

UŽICE – Na maloj sceni   Narodnog pozorišta Užice, otvorena je prodajna izložba Stefana Lukića. Izložba radova ima naziv Yugo-nostalgija, a otvorena je pod sloganom „Idem da se vratim“.

Foto: Dragan Karadarević

Na izložbi „Idem da se vratim“, koja je otvorena sinoć u Narodnom pozorištu Užice i koja će trajati do 9. januara, autor nudi na prodaju 30 svojih radova. Od prikupljenog novca planira da plati školovanje tokom prolećnog semestra koji bi trebalo da pohađa na Nacionalnoj akademiji likovnih umetnosti u Parizu, u okviru studentske razmene.

Naziv izložbe, kako je objasnio, iskazuje njegovu želju da se nakon usavršavanja vrati u zemlju, a reklamnim panoima u centru Beograda je obaveštavao javnost o svojoj izložbi u Užicu.

Stefan Lukić je prvi student koji će pohađati prolećni seminar na Nacionalnoj akademiji likovnih umetnosti u Parizu, sa kojom je tek uspostavljena saradnja u okviru razmene studenata.

Motivi automobila na Stefanovim slikama su metafora grada, ali i metafora čoveka i njegovog načina života.“To je onako ljudima intrigantno. Ja uopšte ne mislim da je fizičko vraćanje, vraćanje kući i život ovde. Dovoljno je ako mi ostanemo vezani za svoju zemlju i odakle smo otišli. A da li ćemo se vratiti za 6 meseci, 3 ili 5 godina“.

Prva predavanja na Nacionalnoj akademiji likovnih umetnosti počinju 31. januara, a Stefan će u Parizu će provesti 6 meseci.

 

You may also like...