Probni rad Gold gondole (VIDEO)

ZLATIBOR – Panoramska gondola između Zlatibora i Tornika puštena je u probni rad pre nešto više od mesec dana. Trenutno se rade testiranja, kako bi putnici mogli da se voze bez rizika.

Kabina gondola
Foto: ZooMUE

„Mi smo očekivali da će probni rad trajati oko mesec i po dana, ali zbog pogoršanja epidemiološke situacije, radovi su malo usporeni, pa testiranje i dalje traje.Ovih dana su počela testiranja sa teretom.Ima dosta stvari gde moraju da se ispoštuju i procedure francuske kompanije u smislu njihovog sistema kvaliteta“, rekla je direktorka JP Gold gondola Bojana Božanić.

Inženjeri francuske kompanije Pomagalski, čija je oprema za gondolu , rade sve potrebne analize kako bi gondola bila u savršenom stanju pre zvaničnog puštanja u rad.

„Ovih dana radimo na bezbednosti, takođe radimo test kočenja i test dinamike kretanja kabina, samo tako ćemo biti sigurni da je sve dobro urađeno i bezbedno za putnike“, istakao je inženjer Igor Junt. 

Prognoze su da će  gondola  početi sa radom do početka zimske sezone.

„Ne žurimo, jedino što je bitno je da pre puštanja u zvaničan rad sve bude kako treba. Do sada nije bilo nikakvih problema. Preostaje nam da uredimo malo prostor oko stanica i da pripremimo zaposlene, već su počele da se rade obuke. Mislim da ćemo sasvim spremni dočekati zimsku sezonu i da će naši turisti moći da dođu do Tornika na skijanje“, dodala je direktorka JP Gold gondola Bojana Božanić.

Zlatiborska gondola je  investicija  od 13 miliona evra, a Zlatiborci  očekuju da će zahvaljujući njoj Zlatibor za 10 godina postati najposećenija turistička desinacija sa preko 10 miliona noćenja godišnje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.