Problemi u saobraćaju u Novoj Varoši zbog snega

NOVA VAROŠ-Vlažan sneg koji od juče pada na području opštine Nova Varoš napravio je probleme u saobraćaju u prigradskim i seoskim naseljima.

 

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Miroljuba Šaponjića, svi opštinski putevi i ulice su pročišćeni, a jedino neočišćen je državni put Nova Varoš – Ivanjica preko Kokinog Broda, Jasenova i Bele Reke.
 
„Ovaj put nije čišćen od kada je počeo da pada sneg. Mehanizacija Puteva Užice još uvek nije izašla na teren, a na tom delu opštine se nalazi nekoliko škola“, rekao je Šaponjić i dodao da su deca uspela da dođu na nastavu, ali uz izvesne probleme.
 
Iako u višim predelima ivanjičke opštine ima više od 20 centimetara snega, problema u saobraćaju nema, rekao je Tanjugu zamenik predsednika opštine Ivanjica Milinko Mijailović, dodajući da je lokalna samouprava zajedno sa ostalim nadležnim službama obezbedila dovoljne količine soli i rizle.
 
„Takođe, spremna je i mehanizacija JKP i privatnih preduzeća koja su angažovana za raščišćavanje snega „, naveo je Mijailović.
 
Direktor JKP „Ivanjica „, Milan Maslarević precizirao je da je za prvu fazu čišćenja ivanjičkih ulica nabavljeno 16 tona soli.
 
„U pogonu su i dve kombinirke, dva traktora sa raonicima i posipačima soli, kao i jedan kamion kojim raspolažemo „, kazao je on.
 
Maslarević je dodao da su radnici ovog preduzeća noćas i jutros intervenisali na višim zonama, oko vrtića i škola ističući da većih problema nije bilo.
Tanjug

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.