Problemi izazvani snežnim padavinama (VIDEO)

ZLATIBOR – Sneg koji je prethodna dva dana padao u Zlatiborskom okrugu, izazvao je probleme vozačima.Veliki broj turista koji je krenuo ka turističkom centru Zlatibor, napravio je kolaps na magistralnom putu, a dodatne guzve stvarao je i sneg po kolovozu.Nakon prestanka padavina, svi putni pravci su očišćeni.

„Cela magistrala je čista, ko je planirao da krene na put može bez problema. Svi putevi su dobro očišćeni i prohodno je svuda, ja idem sa Tornika bez problema“, kažu vozači.

Čistač snega na Zlatiboru
Foto: ZooMUE

Zimska služba Puteva Užice spremno je dočekala drugi sneg ove godine i vodila računa o bezbednisti svih vozača, kako kažu iz Puteva 70 odsto kapaciteta je bilo angazovano za čišćenje snega na kolovozima i bili su rapoređeni po prioritetima.

„Tokom noći očišćeni su svi putevi kao i oni drugog i trećeg prioriteta, tako da je sada sve u Zlatiborskom okrugu prohodno i bez ikakvih problema“, rekao je rukovodilac održavanja puteva Alen Mušanović.

Snežne padavine izazvale su i probleme na elektormreži u Zlatiborskom okrugu , pa je oko 1000 domaćinstava juce ostalo bez električne energije.Sitni kvarovi bili su na području Zlatibora i Nove Varoši.Ekipe elektrodistribucije su i danas na terenu i u najkraćem roku sva domaćinstva će ponovo imati električnu energiju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.