Priznanja Etnobrend Moravi i mlekari

POŽEGA–Zemljoradnička zadruga Morava iz Gorobilja i mlekara Selo grad iz Požege dobitnici su priznanja i nagrade Etnobrend godine za 2020.godinu koju dodeljuju ekonomski portal Privredni.rs i Zadružni savez Srbije, uz podršku Ministrstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

foto.TV Lav

U kategoriji novih proizvoda Zemljoradnička zadruga Morava pažnju je privukla presovanim kiselim kupusom sa dodacima. Ovaj uspeh je pokazao da je njihova ideja da je potrebno kupcima ponuditi “nešto malo drugačije” bila opravdana, kaže direktor zadruge Morava Branko Varničić..

Zemljoradnička zadruga Morava iz Gorobilja je 2019. godine dobila podsticajna sredstva u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije. Novac su usmerili u preradu, sa namerom da svojim članovima pruže mogućnost, da umesto sirovine, prodaju gotov proizvod. Izgradili su nekoliko mini hladnjača, nabavili opremu za preradu i pakovanje voća i povrća i krenuli u posao sa kiselim kupusom.

Pored Zemljoradničke zadruge Morava nagrada  Etnobrend godine pripala je i mlekari Selo grad iz Požege, u kategoriji mleko i mlečni proizvodi, za robni brend zreli kajmak.

Radio Požega


You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.