Privremeno obustavljen protest „1 od 5 miliona“ u Užicu

UŽICE – Zbog slabog odziva građana, protest „1 od 5 miliona“ privremeno je obustavljen u Užicu i, ukoliko građani budu zainteresovani, nastaviće se na jesen.

„Protestima prisustvuje mali broj ljudi i Gradski odbor DS je ocenio da bi okupljanja trebalo privremeno obustaviti, kako bi se sačuvala energija građana u borbi za fer izbore i slobodne medije. Takav stav je usvojio Savez za Srbiju i protest bi, najverovatnije, trebalo da se nastavi na jesen, a možda i ranije, u zavisnosti od interesovanja građana i političke situacije“, objasnio je za Danas Predrag Gavović, potpredsednik užičkog odbora DS.

On je najavo mogućnost da se tokom leta, umesto protesta, organizuju tribine na kojima će predstavnici Saveza za Srbiju razgovarati sa građanima o načinima borbe za ostvarenje protestnih zahteva.

Od 25. januara ove godine, u Užicu je organizovano 20 protesta „1 od 5 miliona“ na kojima je oštro kritikovan režim Aleksandra Vučića, naprednjaka i njihovih koalicionih partnera. Zahtevane su ostavke centralne i lokalne vlasti, poštovanje ustava, zakona i uređenje institucija, fer uslovi za izbore, sloboda medija, suzbijanje korupcije i kriminala, kao i rešavanje ekoloških, komunalnih i drugih gradskih problema.

U početku, okupljanjima je prisustvovalo nekoliko stotina građana, da bi taj broj, u međuvremenu, spao na svega stotinak najupornijih Užičana. Poslednji takav protest je održan 8. juna.

Danas

You may also like...