Privrednici razmatraju tužbu protiv malinara (VIDEO)

PRIJEPOLJE-Malinari u Prijepolju već četiri dana drže u blokadi magistralni put ka Crnoj Gori. Udruženje privrednika iz ovog grada najvljuje da, ukoliko protest potraje, razmišlja o tužbama protiv organizatora, zbog gubitaka usled otežanog poslovanja.

Inicijativu je podržalo 70 privrednika, koji pozivaju nadležne da pronađu rešenje za probleme malinara, jer privrednici trpe velike gubitke, objašnjava  Branislav Bajić, direktor preduzeća “Jela Star”.

“Mi smo u opštem haosu. Nama roba niti dolazi nit odlazi poslednja tri, četiri dana. Mi ćemo biti prinuđeni da prekinemo proces proizvodnje”, upozorava on.

Bajić apeluje na malinare da razmisle o svim posledicama blokade. “Mi ne znamo šta ćemo preduzeti, ali ćemo imati u 24h naredna hitan sastanak preduzetnika grada Prijepolja i onda ćemo se tako i organizovati da znamo kako da reagujemo”, najavio je on.

Malinari tvrde da nema osnova tužbi jer postoji alternativni put na koji je preusmern saobraćaj,a kroz blokadu se propuštaju hitni slučajevi.

Saobraćaj je u potpunosti obustavljen na magistrali kod Prijepolja, a lokalni privrednici unajmili su nekolicinu radnika koji regulišu saobraćaj na alternativnom putu kod Ivanjskog mosta, jer policija ne obavlja taj posao.

You may also like...