Pripreme za Čolin koncert na Zlatiboru (video)

ZLATIBOR -Na Zlatiboru su u toku završne pripreme za novogodišnji koncert Zdravka Čolića .Jezero je ispražnjeno,na njemu će biti postavljena bina,tako da će Kraljev trg moći da primi preko 30 hiljada posetilaca u novogodišnjoj noći,izjavio je za ZOOMUE  direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić.

 

“Jezero će biti ograđeno iz bezbednosnih razloga,a takođe o bezbednosti publike brinuće i 50 redara ,kao i pripadnici policije i žandarmerije.Na Zlatiboru će u novogodišnjoj noći od 20 časova  u centru važiti i poseban režim saobraćaja.Vozačima će biti na raspolaganju i 10 novih parking prostora “,kaže Đurić .

 

Novogodišnji program na Zlatiboru počeće u 18 časova dečjom predstavom na Kraljevom trgu,dok koncert Zdravka Čolića počinje u 22 časa .Čola će ,po rečima Đurića,pevati do ponoći,kada je planiran vatromet i nastup trubačkog orkestra Radiše Vitezovića,koji će svirati do pola sata iza ponoći,kada će koncert nastaviti Zdravko Čolić ,koji će pevati do 1.30 časova.

“Očekujemo rekordnu posetu od 50 hiljada gostiju u novogodišnjoj noći.Od tog broja 25 hiljada boraviće na Zlatiboru tokom novogodišnjih praznika.Trenutno je 90 odsto kapaciteta već popunjeno u zlatiborskim hotelima i privatnom smeštaju”,ističe Đurić.

 

On naglašava da cene na Zlatiboru u skladu sa ekonomskom krizom nisu menjane ni ove zime,pa se polupansion u dvokrevetnoj sobi kreće od 2.100 do 7 hiljada dinara,dok je dnevni najam apartmana u privatnom smeštaju od 25 do 60 evra.

Sneg je pao na Zlatiboru ,pa će 30.decembra biti otvorena i zimska sezona u ski centru Tornik.

“Skijališta Srbije će tog dana odobriti 70 odsto popusta na cene jednodnevnih i poludnevnih ski karata,a Turistička organizacija Zlatibor će organizovati besplatan prevoz sa Zlatibora do Tornika i obezbediti besplatan parking u podnožju ski centra”,najavljuje Đurić.

 

Skijalište na Obudovici na Zlatiboru već je počelo sa radom.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.